All Retail
Опубліковано

Розпочала роботу Український Рада Торгових Центрів

Фото:
https://dengi.informator.ua

У зв'язку з реструктуризацією Міжнародної Ради Торгових Центрів (ICSC) і заснуванням Європейської Ради Торгових Місць (ECSP), Національний комітет ICSC в Україні перетворено в Український Рада Торгових Центрів (УСТЦ), яку буде представляти ECSP в Україні. Засновником УСТЦ є Максим Гаврюшин, який з 2015 по 2020 рік обіймав посаду голови Національного Комітету ICSC в Україні. Також він є операційним директором Budhouse Group.

Головне завдання Українського Ради Торгових Центрів зараз – це лобіювання інтересів галузі на рівні Уряду і Парламенту на період карантину і після карантинний період.

Сьогодні найважливішим питанням для організації є швидке зняття обмежень з торговельної нерухомості, за умови дотримання необхідних заходів щодо протидії розповсюдження інфекції.

- Ми вважаємо, що не можна дискримінувати торгові центри. Цей сектор економіки дає 25% роздрібного товарообігу країни, і в якій працюють 450 тис. осіб. Від нашої галузі залежить робота будівельної галузі, банків, сервісних та інших компаній. Будівельні гіпермаркети, ринки, окремо розташовані магазини не є більш безпечними з точки зору розповсюдження інфекції. Більше того, ми вважаємо, що торгові центри краще підготовлені технічно, краще контролюються і обслуговуються. І найголовніше, щільність одночасного перебування людей у торгових центрах нижче, ніж в окремо розташованих магазинах чи на ринках, а чисельність відвідувачів можна легко контролювати за допомогою автоматичних систем. Існує помилкова думка, що торгові центри - це великий бізнес, обмеження з якого можна знімати в останню чергу. Але закриття торгових центрів – це, в першу чергу, удар по малому і середньому бізнесу, який складає до 90% орендарів українських ТЦ, - говорить Максим Гаврюшин, голова УСТЦ.

При УСТЦ був створений консультаційна рада, до складу якої увійшли представники 4-х великих девелоперських компаній: Максим Гаврюшин (Budhouse Group), Ганна Чуботіна (Arricano), Наталія Кравець (Dragon Capital), Ірина Поварчук (DCH). Головою консультативної ради призначений Володимир Тимочко (Dragon Capital). Юридичний супровід забезпечує Тимур Бондарєв (Arzinger). Консультаційна рада вже вийшла з ініціативою щодо зняття обмежень з роботи торгових центрів і розробив комплекс пропозицій для уряду, спрямованих на збереження ліквідності торговельної нерухомості в після карантинний період.

Українська Рада Торгових Центрів буде представляти країну в Міжнародній Раді Торгових Центрів (ICSC) і Європейській Раді Торгових Просторів (ECSP). ICSC був заснований в 1957 році і налічує 70 000 членів в більш ніж 90 країнах по всьому світу, серед яких – власники торгових центрів, девелопери, менеджери, фахівці з маркетингу, інвестори, рітейлери і пр. Метою діяльності організації є сприяння розвитку глобальної галузі рітейлу та девелопменту торговельної нерухомості.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або