All Retail
Опубліковано

"Укрцукор" погіршив прогноз експорту українського цукру в 2,5 рази

Теги:
цукор
Фото:
https://jisty.com.ua

Національна асоціація виробників цукру "Укрцукор" переглянула прогноз експорту цукру з України в поточному маркетинговому році (МР, вересень-серпень) у бік зменшення в 2,5 рази в порівнянні з попереднім прогнозом – до 120 тис. тонн.

Про це пише Інтерфакс-Україна.

Українські виробники за вісім місяців нинішнього маркетингового року експортували 76,4 тис. тонн цукру, що майже в чотири рази менше, ніж за аналогічний період минулого року.

"Це досить прогнозований показник, оскільки більшість "наших" ринків зайняв російський цукор. Внутрішнє перевиробництво і зручна логістика в країни Середньої Азії роблять його більш вигідним. Тому, наприклад, Узбекистан зняв мито на доставку цукру, але ціна українського виробника вище, ніж російського, саме через витрати на транспортування. Тому, враховуючи всі ці фактори, ми очікуємо 120 тис. тонн експортованого цукру за результатами 2019/2020 МГ, хоча на початок року експортний потенціал оцінювався в 300 тис. тонн", - пояснив аналітик асоціації "Укрцукор" Назар Михайловин.

В асоціації зазначили, що в квітні Україна експортувала 9,1 тис. тонн цукру. Це вдвічі менше, ніж у попередньому місяці (19,6 тис. тонн).

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або