All Retail
Опубліковано

Еквадор знижує експортні ціни на банани через COVID-19

Теги:
банан
Фото:
wikimedia.org

За кілька останніх тижнів експортні ціни на еквадорські банани значно знизилися через наслідки пандемії COVID-19.

Про це повідомляє Fruitnet.

Так, за даними Acorbanec (Асоціації експортерів бананів Еквадору), ціни на світовому спотовому ринку на даний момент набагато нижчі за звичайні для цього період. В середині червня експортерам вдавалося продавати ящик бананів за $3,5, тоді як мінімальний рівень закупівельних цін для виробників у країні встановлений на $6,3 за ящик.

Річард Салазар, представник Acorbanec очікує, що низькі рівні цін на спотовому ринку втримаються до початку серпня. За його словами, попит на банани зараз досить високий, але покупці не готові платити за цю продукцію високу ціну. Більш того, сама пропозиція бананів з Еквадору на світовому ринку значно збільшилася.

За даними Acorbanec, загальна площа під банановими плантаціями в країні зросла на 4 тис. га в 2019 році. В результаті, експорт еквадорських бананів в натуральному вираженні виріс в поточному році: у січні-квітні 2020 року країна експортувала 140 млн ящиків цієї продукції, чим на 10% перевищила результат аналогічного періоду попереднього року.

В результаті, експортери бананів з Еквадору опинилися у досить складній ситуації, коли збільшення пропозиції і зниження цін на світовому спотовому ринку співпали з цілим рядом інших факторів в країнах-імпортерах. Так, Китай і Європа не готові платити високу ціну за банани на поточний момент, Алжир встановив обмеження на імпорт, щоб запобігти витоку валюти за кордон після падіння цін на нафту, а в Аргентині економічна ситуація продовжує погіршуватися.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або