All Retail
Опубліковано

Кожен п'ятий товар, куплений онлайн, відправляють з Києва

Теги:
OLX
Фото:
golos.ua

З початку весни українці купили понад 1,73 тис. тонн товарів з послугою OLX Доставка.

7% усіх доставок відбувалося у межах міст. З Києва та Харкова у 1,5 рази частіше відправляють посилки, ніж отримують. Найвищий середній чек онлайн-купівлі у вінничан — 1 070 грн. Купувати стане ще зручніше, адже послуга OLX Доставка ось-ось буде доступна в мобільній версії.

OLX

Один із найбільших онлайн-бізнесів в Україні. База ресурсу налічує майже 13 млн оголошень і щомісяця поповнюється на 4 млн нових пропозицій. Кожен другий український онлайн-користувач заходить на OLX мінімум раз на місяць. На OLX за рік продається товарів на більш ніж 1 млрд доларів.

З середини березня по першу половину червня українські онлайн-покупці отримали 712 068 посилок з послугою OLX Доставка. У ваговому еквіваленті — понад 1,73 тис. тонн. При цьому не всі товари відправлялися "в далекий шлях": 7% або 51,1 тис. з них, щоб потрапити до місця призначення, навіть не довелося покинути межі своїх міст.

Найбільше посилок очікувано виїхало з Києва. На столицю випало 20% (130,5 тис.) загальної кількості дистанційних доставок. На другому місці Харків — 55,6 тис., за ним Одеса — 36,1 тис. При цьому серед міст із найбільшою кількістю замовлень зустрічаються не лише обласні центри: так, Кременчук з 6,3 тис. купівель обігнав Ужгород і Кропивницький, а Маріуполь із 7,2 тис. — ще й Чернівці.

З великих міст частіше відправляють товари, ніж отримують. Найпомітніша ця тенденція у Києві та Харкові: вихідних посилок тут у 1,5 раза більше. Аналітики OLX також з'ясували, куди найчастіше надсилають купівлі з обласних центрів: серед топ-15 напрямків основними виявилися великі міста: Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів, Запоріжжя, Кривий Ріг і Вінниця, а найменшим — Вишневе, куди зі столиці переслали майже 2 тис. посилок з середини березня по першу половину червня.

Якщо за кількістю відправлень майже у всіх категоріях товарів лідером є Київ, то за найвищим середнім чеком топ позиції займають інші міста. Так, побутову хімію та продукти харчування на найбільший середній чек українці замовляли з Маріуполя — 1 080 грн і 2 000 відповідно. З Ужгорода — приладдя для відпочинку та спорту (1 360 грн), ігри та приставки (2 980 грн), інструменти (1 770 грн) і мотозапчастини (1 370 грн). Продавці у Кропивницькому більше за всіх в Україні отримували за ноутбуки (4 620 грн), товари для будівництва та ремонту (1 200 грн) й автозапчастини (1 370 грн). Засоби для краси та здоров'я на найбільший середній чек доставляли зі Львова — 760 грн, а садовий інвентар і телевізори — з Луцька, 1 080 і 1 760 грн відповідно.

Вдалося також дізнатися середній кілометраж посилок з різних міст України. За даними OLX, на найбільші відстані "подорожували" товари з Ужгорода (647 км), Маріуполя (539 км) і Львова (532 км), а швидше за все доставлялися покупцям відправки з Черкас (296 км), Кропивницького (312 км) і Кременчука (315 км).

Купувати з OLX Доставка стане ще зручніше, адже у липні послуга буде доступна і в мобільній версії. Важливо пам'ятати, що OLX Доставка працює тільки на платформі, OLX не надсилає посилання для переходу на оформлення послуги в СМС або сторонніх месенджерах. Гроші за товар від покупця до продавця потрапляють без розголошення даних банківських карток і лише в тому випадку, якщо товар після огляду буде отримано покупцем. У разі відсутності у продавця підключеної послуги OLX Доставка, рекомендуємо скористатися післяплатою та не робити передоплат до отримання товару.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або