All Retail
Опубліковано

Частка імпортного сиру в українському рітейлі досягла 36%

Теги:
сир
Фото:
wz.lviv.ua

Щомісячний імпорт сиру вже перевалив за позначку в 3 тис. т. Якщо врахувати, що за місяць в країні продається близько 8 тис. т різних сирів (без урахування плавлених, творожних, сирних продуктів), то частка імпорту в українському споживанні вже перевищила позначку в 35%.

Тобто, кожен третій покупець купує європейський сир, повідомляє "Інфагро".

Попередні розрахунки експертів показують, що в Україні в першому півріччі було продано близько 46 тис. т різних сичужних сирів (твердих, напівтвердих, м'яких, розсільних). У це число входить і імпорт, який склав 16,5 тис. т (36% всіх продажів), що в 2,9 рази більше, ніж у відповідний період 2019 року.

"З наведених цифр можна сміливо робити висновки, що у другому півріччі частка імпортних сирів ще більше зросте. Можливо, вже в наступному році кожен другий кілограм сиру в українських магазинах буде імпортним", — припускають фахівці.

При цьому експорт сиру за перше півріччя склав 1,8 тис. т, хоча іноді щомісяця з країни вивозили за 5-6 тис. т сиру. Навіть експорт продуктів сирних, який був дуже активним зовсім недавно, значно скоротився.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або