All Retail
Опубліковано

Amazon впроваджує розумні візки у свій магазин в Лос-Анджелесі

Візки, які отримали назву Dash Cart, оснащені камерами, дисплеєм і сенсорними датчиками, які автоматично відслідковують вибір і покупки клієнтів.

Також розумні візки самі можуть сканувати товари в магазині і списати за них гроші з картки покупця — інформує belretail.by

Вся система в магазинах Amazon Go працює на безготівковій технології Just Walk Out. В основі розробки Just Walk Out лежать технології штучного інтелекту, комп'ютерного бачення і машинного навчання. Саме на її основі працюють магазини без кас Amazon Go. Покупцям зі смарт-візками не доведеться стояти в черзі біля каси. Коли клієнт магазину закінчить здійснювати покупки, йому буде потрібно просто пройти з візком через спеціальний прохід, що позбавить його від необхідності стояти в черзі до традиційних кас.

Скористатися пристроями можуть тільки зареєстровані користувачі Amazon, до акаунта яких прив'язана платіжна карта. Для того, щоб почати користуватися візком, на вході в магазин треба відсканувати QR-код з програми рітейлера.

Amazon підкреслює, що Dash Carts призначені для невеликих і середніх продуктових магазинів і розраховані на порівняно невеликий обсяг покупок — такий, який можна забрати в одній або двох сумках. Компанія також хотіла максимально спростити функціональність нових пристроїв.

"Ми намагаємося приховати будь-яку складність для наших клієнтів, щоб їм не доводилося вивчати нові способи купівельного поведінки", — сказав Дайліп Кумар, віце-президент відділення Amazon з фізичної роздрібної торгівлі та технологій.

Робота візків Dash Cart буде протестована в магазині Вудленд-Хіллз в Каліфорнії, який Amazon відкрив в цьому році. Це буде перший магазин мережі супермаркетів, запуск якого компанія запланувала на початок нинішнього року, але була змушена відкласти через пандемію коронавіруса. У період карантину Amazon використовував підготовлені приміщення для торгівлі як dark stores.

На відміну від Go, формат супермаркетів передбачає величезний асортимент товарів, в тому числі тих, що продаються на вагу. В «розумному» візку враховано і це: вбудовані електронні ваги визначать вартість товару за його чотиризначним кодом. Незважаючи на величезну кількість камер і датчиків, зовні Dash Carts відрізняються від звичайних візків тільки наявністю сенсорного дисплея.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або