All Retail
Опубліковано

Банани дешевшають по всьому світу

Теги:
фрукти
банан
Фото:
wikimedia.org

«Коронакриза» почала обвалювати попит і ціни на світовому спотовому ринку з самого початку року, тоді як виробництво цієї продукції в Еквадорі, навпаки, зросло в 2020 році.

Еквадорські експортери бананів повідомляють про катастрофічно низький попит на свою продукцію на світовому спотовому ринку і про ціновий колапс, передає FreshFruitPortal з посиланням на місцеві ЗМІ. На даний момент середня спотова ціна на ящик бананів опустилася до $3,50, що становить лише половину обов'язкової мінімальної закупівельної ціни у виробника, встановленої урядом Еквадору.

Спочатку в січні був паралізований ринок Китаю, потім в лютому почалися проблеми на Близькому Сході, коли Туреччина закрила кордон з Іраном, Іраком і Сирією (банани в ці країни поставляються автомобільним транспортом після розвантаження корабля у Туреччині).

У березні тривогу з приводу COVID-19 почали бити по всьому світу, і ринок впав по всіх ключових напрямках експорту бананів з Еквадору (Росія, Польща, Великобританія, Німеччина та інші країни Європи).

За даними EastFruit, поточні ціни на банани значно нижчі за торішні практично у всіх країнах, що входять в регулярний моніторинг проекту.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або