All Retail
Опубліковано

Світові ціни на продовольство ростуть другий місяць поспіль

Теги:
продуктовий кошик
Фото:
allo.ua

Світові ціни на продовольство ростуть другий місяць поспіль, найбільше в липні подорожчали олія і молочна продукція.

Про це повідомляється в черговому огляді ФАО (продовольча і сільськогосподарська організація ООН), передає Інтерфакс-Україна.

Індекс продовольчих цін ФАО в липні склав 94,2 пункти, що на 1,2% більше, ніж у червні, і майже на 1% вище показника липня 2019 року.

Індекс цін на рослинні олії порівняно з червнем виріс на 7,6% і досяг максимального за останні п'ять місяців рівня. Зростання міжнародних котирувань на основні види олії обумовлене очікуваним зниженням обсягів виробництва, зокрема, пальмової олії, а також активізацією міжнародного імпортного попиту і браком робітників-мігрантів.

Індекс цін на молочні продукти збільшився на 3,5%, причому підвищення торкнулося всіх вхідних в нього продуктів: від вершкового масла і сиру до сухого молока.

Індекс цін на зерно практично не змінився в порівнянні з червневим рівнем.

Індекс цін на цукор зріс на 1,4%.

Індекс цін на м'ясо виявився на 1,8% нижчим, ніж у червні, і на 9,2% нижче показника липня 2019 року. «Котирування свинини і яловичини в липні знизилися: імпортний попит у світі залишається нижче експортної пропозиції, незважаючи на обумовлені пандемією перебої, що відзначаються в ключових регіонах. Ціни на м'ясо птиці підвищилися, що зумовлено скороченням обсягів виробництва в Бразилії через зростання цін на корми і очікуваного падіння попиту в перспективі», — пояснюють експерти ФАО.

Індекс продовольчих цін ФАО — це середньозважений показник, що відслідковує динаміку міжнародних цін на п'ять основних продовольчих товарних груп.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або