All Retail
Опубліковано

У першому півріччі 2020 року український експорт плодово-ягідної продукції скоротився на 18%

Теги:
фрукти
Фото:
menslife.com

У першому півріччі 2020 року Україна експортувала плодово-ягідної продукції на суму $95 млн.

Це на 18% менше, ніж за відповідний період минулого року, повідомив старший науковий співробітник відділу економіки аграрного виробництва та міжнародної інтеграції Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» (Київ, Україна) Богдан Духницький.

Основною причиною зниження доходів українських експортерів фруктів стало скорочення обсягів продажу зазначених товарних позицій порівняно з 2019 роком, пояснив фахівець.

При цьому майже на третину зменшилися поставки за кордон волоських горіхів — з 33 тис. т до 22 тис. т. Експорт яблук і груш скоротився більше ніж у 4 рази — з 42 тис. т до 10 тис. т. В той же час продажі на зовнішніх ринках заморожених плодів і ягід українського виробництва знизилися на 5% — з 18 тис. т до 17 тис. т.

Основними ринками збуту для українських експортерів у нинішньому році є Франція (реалізовано продукції на $12 млн), Польща ($11 млн), Німеччина ($7 млн ), Туреччина ($6 млн), Білорусь ($5 млн), Австрія ($5 млн).

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або