All Retail
Опубліковано

Виробництво молочних продуктів скоротилося на 45 тис. т

Теги:
молочна продукція
Фото:
earth.com

В Україні за 8 місяців вироблено 1,33 млн т молочної продукції на 3% менше (-45 тис. т), ніж в минулому році. Поряд зі скороченням випуску більшості молочних продуктів також змінюється структура виробленої продукції.

Про це йдеться в повідомленні Асоціації виробників молока.

Так, помітним виявилося скорочення виробництва молока питного різної жирності, обсяги якого скоротилися на 7,1%, до 572,3 тис. т в порівнянні з минулим роком. При цьому його частка в структурі продукції скоротилася з 46% в минулому році до 43% в нинішньому. Проте, питне молоко має найбільшу структурну частку у виробництві в перерахунку з натуральних показників.

Група кисломолочних продуктів, яка займає друге місце в структурі (20,4%) також несе втрати в межах 3%. Загалом, за вісім місяців свіжої кисломолочної продукції було вироблено 271,2 тис. т, що на 84 тис. т менше, ніж в минулому році.

"Виробництво сирів в другій половині року поступово надолужує втрати і в разі збереження таких темпів, досягнення минулорічних показників відбудеться в найближчому майбутньому. Зараз скорочення становить всього 0,3%, а загальні обсяги продукції досягають 123,7 тис. т.

Серед різновидів сиру відзначається нарощування виробництва свіжого неферментованого та кисломолочного сиру на 7,4%, до 51,6 тис. т, плавлених сирів — на 6,8%, до 19,6 тис. т Падіння виробництва відзначається в групі твердих сортів сирів, що становить майже 9%, до 52,5 тис. т ", — йдеться в повідомленні.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або