All Retail
Опубліковано

Прогноз: молока в Україні буде мало і дешевим воно не буде

Теги:
молочна продукція
Фото:
earth.com

Ситуація на світовому ринку молокопродуктів, всупереч кризі і другій хвилі Covid-19, зараз кардинально відрізняється від весняної, коли під впливом паніки фіксувалися провали обсягів експорту і обвали цін.

Зараз попит на молочні продукти досить високий, ціни ростуть. Однак цим зростанням цін не можуть належним чином скористатися українські експортери, повідомляє "Інфагро".

Відзначається, що до середини осені пропозиція молока в Україні швидко падає, наближаючись до річного сезонного мінімуму. Особливо відчутне падіння виробництва в категорії домогосподарств. Цей процес супроводжується скороченням випуску сезонних і в той же час експортоорієнтованих товарів.

"Трейдери активно прораховують баланси на предмет можливого дефіциту вершкового масла, сухого молока і навіть сироватки, угоди стримує тільки падаючий курс гривні», — відзначають аналітики.

Найближчим часом сировинний дефіцит посилиться, вважають експерти. Прибутковість виробництва молока в більшості сільгосппідприємств невисока. За розрахунками «Інфагро», середня операційна рентабельність по всім підприємствам становить лише 3%.

"Загалом, молока в Україні буде мало і дешевим воно не буде", — прогнозують аналітики.

Виробникам піднімати далі ціни на свою продукцію пропорційно збільшенню вартості сировини вкрай складно. Заважає імпорт, та й продажі в цілому, після пожвавлення в першій половині осені, в найближчі тижні швидше за все знову впадуть, прогнозують в агентстві.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або