All Retail
Опубліковано

Україна прогнозують зростання цін на кондитерські вироби

Теги:
кондитерські вироби
шоколад
Фото:
allchoco.com

Асоціація "Укркондпром" попереджає про зростання цін на кондитерські вироби в Україні через різке подорожчання борошна, цукру та олії.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укркондпрома".

"Асоціація «Укркондпром» звертає увагу, що тільки в жовтні цього року закупівельна вартість борошна, цукру, олії та інших видів агросировини виросла на 10-20% (з початку року таке зростання склало 30-50%), що неминуче спричинить швидке зростання цін на хлібопекарську і борошняну кондитерську продукцію", — говориться в повідомленні.

За прогнозом асоціації, найбільше ціновий тиск відчує так звана «соціальна кондитерка» : галетное, затяжне і цукрове печиво, крекер, так як мука має велику частку в собівартості цієї продукції.

За даними «Укркондрома», українські виробники кондитерських виробів вже отримали додаткові збитки в розмірі близько 40 млн. грн. протягом останнього місяця внаслідок зростання вартості сировини, і не мають іншого виходу, крім підвищення цін на свою продукцію.

Асоціація прогнозує, що зростання цін на борошняні кондитерські вироби може варіюватися в діапазоні 8-10% в листопаді-грудні 2020 року, що призведе до зменшення внутрішнього споживання на 15 тис. тонн до кінця року і втрати близько тисячі робочих місць. При цьому зростання роздрібних цін на кондитерську продукцію спричинить за собою ослаблення її конкурентних переваг на зовнішніх ринках і уповільнення темпів зростання експорту.

За даними учасників ринку кондитерських виробів, в жовтні цього року закупівельна ціна на цукор зросла на 21,1% в порівнянні з цінами в попередньому місяці, на борошно пшеничне вищого гатунку за серпень-жовтень цього року ціна зростає на 30%, на патоку і маргарин — зростання близько 7%, на насіння соняшнику (очищеного) ціна зростає на 28,5%.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або