All Retail
Опубліковано

Amazon і Apple б’ють рекорди по виручці і прибутку завдяки пандемії

Теги:
Apple
Amazon

Чистий прибуток найбільшого в світі інтернет-рітейлера в липні-вересні потроївся — до $6,3 млрд. Дохід Apple від продажу комп’ютерів Mac підскочив на 30% — до рекордних $9 млрд

Двоє з членів Великої четвірки IT — Amazon і Apple демонструють рекордні показники виручки і прибутку в 2020 році в порівнянні з 2019-м. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Чистий прибуток найбільшого в світі інтернет-рітейлера Amazon в липні-вересні практично потроївся і склав $6,3 млрд, або $12,4 в розрахунку на акцію, в порівнянні з $2,1 млрд, або $4,2 на акцію, за аналогічний період 2019 року.

Виручка підскочила на 37% — до $96,1 млрд проти $69,9 млрд роком раніше. Для порівняння: FactSet на основі опитувань експертів прогнозувала $7,4 на акцію при виручці в $92,8 млрд.

У III кварталі чистий прибуток Amazon збільшився до $14,1 млрд з $8,3 млрд за той же період 2019-го.

На думку експертів MarketWatch, онлайн-покупки істотно збільшила пандемія COVID — 19 і самоізоляція населення. Майбутній традиційний сезон різдвяного шопінгу ще більше поліпшить показники компанії, прогнозують експерти.

Карантин у багатьох країнах сприяв також зростанню попиту на комп’ютери Mac, а також iPad і цифрові сервіси Apple. Компанія зафіксувала рекордну для четвертого фінансового кварталу виручку.

Цьому не завадило навіть зниження продажів iPhone через перенесення з вересня на жовтень старту продажів нової лінійки пристроїв.

Дохід Apple від продажу комп’ютерів Mac в четвертому фінкварталі підскочив на 29%, до рекордних $9 млрд, Сервісна виручка (App Store, Apple Music, Apple Pay і iCloud) збільшилася на 16%, до $14,5 млрд, що також є рекордним показником.

Річна виручка Apple збільшилася на 5,5%, до $274,5 млрд, чистий прибуток — на 4%, до $57,4 млрд, прибуток у розрахунку на акцію — на 11%, до $3,3.

«Відмінний четвертий фінквартал став завершенням видатного фінансового року, за підсумками якого ми зафіксували рекордні показники виручки і прибутку в розрахунку на акцію, незважаючи на виключно волатильне і складне економічне середовище», — повідомив Лука Маестрі, головний фінансовий директор Apple, в інтерв’ю The Wall Street Journal.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або