All Retail
Опубліковано

Експерти розповіли, на скільки подорожчає молоко до кінця року

Теги:
молочна продукція
Фото:
earth.com

Нова хвиля збільшення ціни спостерігається на ринку сирого молока України.

Про це повідомляє аналітичний відділ Асоціації виробників молока.

Як зазначається, великі платоспроможні компанії, які ще можуть піднімати ціну, борючись за стабільні поставки сировини, встановлюють нові цінові рівні, які вже для багатьох переробників є збитковими в нинішніх умовах. При цьому період укладення нових протоколів затягується, переговори йдуть важко і з мінімальною поступливістю. Як наслідок — середні ціни на молоко знову виросли на 25-30 коп.

Так, за даними асоціації, сорт екстра подорожчав на 29 коп. до 11,72 грн/кг, вищий — на 27 коп., до 11,29 грн/кг, перший — на 24 коп, до 10,7 грн/кг. Середньозважена ціна трьох сортів зросла на 27 коп., до 11,24 грн/кг.

"Ціни на середні і великі партії молока сорту екстра в регіонах коливаються в наступних межах: північ і центр — 11,5-12,05 грн/кг, південь і схід — 11,6-12,05 грн/кг, захід — 11, 4-12,05 грн/кг. у цей період діапазон коливань насправді значно ширший, враховуючи вже затверджені ціни окремих виробників ", — відзначають в асоціації.

Середні ціни на даний момент ще не встановлені остаточно, оскільки для великої кількості виробників вона досі є предметом обговорення, тому не виключено, що по завершенні тижня вони можуть бути вищі, припускають експерти.

"Враховувати поточну ситуацію і вже відомі цінові піки, середня ціна на сорт екстра до середини грудня буде націлена на позначку 12 грн/кг, а середньозважена трьох сортів — на 11,50 грн/кг", — прогнозують аналітики.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або