All Retail
Опубліковано

Найпопулярніші страви, які українці замовляли в жовтні: статистика Raketa

Теги:
Raketa
сервіс доставки
Фото:
https://thepage.ua

Битву за серця і шлунки українців виграв бургер, який залишив позаду суші і піцу.

Український сервіс доставки з кафе, ресторанів і супермаркетів. Компанія доставила свій перший замовлення 5 березня 2018 г. На сьогодні послугами Raketa можна скористатися в 27 містах України. Плани сервісу на 2021 рік — почати роботу в 10 нових країнах.

Аналітики сервісу доставки їжі і продуктів Raketa назвали трійку страв, які найбільше замовляли в жовтні. «Золото» рейтингу дістається найпопулярнішій страві американської кухні — бургеру. Він з великим відривом обігнав по замовленнях суші та роли, яким дісталося друге місце на п'єдесталі їстівного рейтингу. Почесне третє місце залишається за стравою італійської кухні — піцою.

  1. Бургери — 13%*;
  2. Суші — 4%*;
  3. Піца — 4%*.

*від загальної кількості замовлень

У Номінації «Найпопулярніша страва української кухні» перемагає борщ. Він з невеликим відрив обігнав вареники і деруни. 

Також борщ залишається найбільш затребуваною стравою в категорії перших страв. Він виявився популярнішим, ніж курячий бульйон і солянка. 

Серед борошняних страв вареники користуються найбільшою популярністю. У жовтні вони обігнали своїх вічних конкурентів — хінкалі. Традиційно третю сходинку займають пельмені.

У категорії м'ясних страв лідирує котлета. Менш популярними, але все ж відмінниками рейтингу виявилися кебаб і шашлик. Вони розташувалися на другому і третьому місці відповідно.

Незмінним лідером серед салатів залишається Цезар. При цьому зросла популярність олів'є і грецького салату.

У компанії відзначають, що рейтинг не залежить від географії проживання клієнтів. У всіх містах список топових страв виглядає практично ідентично. Виняток становлять тільки міста, в яких немає мережевих закладів фастфуду. 

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або