All Retail
Опубліковано

Споживчі настрої українців у листопаді зросли

Теги:
споживчі настрої
Фото:
https://aqmolanews.kz/ru

Індекс споживчих настроїв (ІСН) українців, після зниження в листопаді на 9,2 пункту, в грудні виріс на 3,3 п. — до 65,7 п. За 200-бальною шкалою.

Про це свідчить дослідження агентства Info Sapiens, передає Інтерфакс-Україна.

"У листопаді 2020 року споживчі настрої трохи покращилися. Можливі причини такого поліпшення — це зростання зайнятості та ділової активності в жовтні, ослаблення девальваційних очікувань. Найбільший приріст показав індекс доцільності робити великі покупки, який повернувся на рівень липня-вересня після падіння в жовтні", — йдеться в дослідженні.

Згідно з дослідженням, в листопаді індекс поточного становища (ІПС) виріс на 7,1 п. — до 62 п., Зокрема, індекс поточного особистого матеріального становища виріс на 4 п. (До 50,9 п.), а індекс доцільності великих покупок — на 10,2 п. (до 73,2 п.).

У той же час індекс економічних очікувань (ІЕО) за минулий місяць зріс на 0,8 п. — до 68,2 п., в тому числі індекс очікуваних змін особистого матеріального становища виріс на 3,4 п. (До 76,5 п .), індекс очікуваного розвитку економіки країни протягом найближчого року — на 2,2 п. (до 55 п.), в той час як індекс очікуваного розвитку економіки країни на найближчі пʼять років скоротився на 3,1 п. (73,2 п.).

У звіті Info Sapiens вказується, що в листопаді показник індексу очікуваної динаміки безробіття зріс (погіршився) на 0,6 п. — до 147,6 п., а індекс інфляційних очікувань виріс на 0,1 п. — до 187,4 п.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або