All Retail
Опубліковано

Яйця можуть ще подорожчати на початку наступного року

Теги:
яйця
Фото:
infoindustria.com.ua

Високі ціни на яйця, які спостерігаються в грудні 2020 року через подорожчання кормової сировини, залишаться на тому ж рівні або ще зростуть.

Такий прогноз зробили в Асоціації тваринників України.

"Оскільки кінець 2020 р сколихнув кормовиробників нестабільністю ринку сировини, стрімким зростанням цін на зернові (кукурудза, пшениця) і білкові (шрот/макуха сої та соняшнику) на тлі їхнього дефіциту, це стало причиною подорожчання і комбікормів, які займають до 70-75 % собівартості виробництва продукції", — пояснює експерт по птахівництву Асоціації тваринників України і компанії AVA Group Ірина Бойко.

За її словами, на тлі цих подій фермери бояться, що не вистачить корму: деякі виробники скорочують поголівʼя птиці, а деякі — навіть змушені закриватися, щоб перечекати непередбачувані коливання.

На кінець грудня 2020 р собівартість виробництва яєць на підприємствах коливається в межах 22 грн/10 шт, а кінцева ціна на полицях споживачів — від 30 грн/10шт, уточнили в асоціації.

«Після новорічних свят попит споживачів знизиться, а ось ціна на яйця, швидше за все, збільшиться, в звʼязку з поступовим скороченням поголівʼя птиці і продовженням зростанням цін на ринку сировини», — прогнозують в асоціації.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або