All Retail
Опубліковано

"Кернел" збільшив продажі соняшникової олії на 23% і експорт зерна на 6%

Теги:
Кернел
Фото:
agromedia.com.ua

"Кернел", одна з найбільших українських аграрних груп, у другому кварталі 2021 фінансового року (ФР), що почався в липні 2020 року, збільшила продажі соняшникової олії на 23% в порівнянні з низькою базою аналогічного періоду минулого ФР — до 425,34 тис. тонн.

Згідно зі звітом на сайті в четвер, продажі соняшникової олії в пляшках за вказаний період склали 9,1% загального обсягу продажів (за аналогічний період минулого ФР — 8,4%).

У жовтні-грудні цього року олійноекстракційні заводи холдингу переробили 1 млн тонн насіння олійних культур, що на 5% більше показника за другий квартал 2020 ФР. У компанії відзначили, що це рекордно високий показник за квартал.

У документі зазначається, що обсяги експорту зерна з України в першому кварталі 2021 ФР зросли на 6% — до 2,4 млн тонн, з них 52% — від зовнішніх постачальників, решту зробили сільськогосподарські підрозділи компанії.

Перевалка зерна на експортних терміналах в Україні в зазначений період зросла на 41% — до 2,38 млн т. Як пояснили в компанії, це обумовлено збільшенням обсягів перевалки на новому експортному терміналі «Кернел» в порту «Чорноморськ». Обсяг прийому зерна елеваторами компанії зріс на 17% — до 2,38 млн тонн, однак в цілому за півріччя знизився на 9% — до 3,63 млн т за рахунок зниження врожаю в цьому сезоні.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або