All Retail
Опубліковано

Рада хоче зобовʼязати інтернет-гігантів платити податки в Україні

Теги:
онлайн-торгівля
Фото:
https://espreso.tv

Верховна Рада хоче ввести механізм, який зобовʼяже світових інтернет-гігантів, що працюють в Україні, платити податки в бюджет.

Про це сказав депутат від «Слуги народу», глава комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев на брифінгу за підсумками засідання погоджувальної ради, передає кореспондент УНН.

Цитата:

«Механізм новий ... Зручний механізм оподаткування великих інтернет-гігантів, які працюють по всьому світу, але чомусь тільки в Україні майже всі вони не платять податків. Ми пропонуємо ввести для них механізм завдяки так званому «законопроекту про податок на Google», хоча насправді Google є тією компанією, яка чи не єдина платить в державі податки ... Ми пропонуємо ввести зручний механізм для оподаткування цих компаній, або забезпечити надходження до державного бюджету і зрівняти в правах наш, український бізнес, і бізнес транснаціональний, який чомусь сьогодні є пільговим "- сказав Гетманцев.

деталі

За його словами, цим законопроектом пропонується скасувати податок на репатріацію з надання рекламних послуг.

Що було раніше

В кінці 2020 року депутати обговорювали можливість оподаткування доходів Google, Netflix, і Amazon, а також компаній, що продають відео, музику, рекламу, ігри і доступ до хмарних сервісів зберігання. Вперше в парламенті цю ідею озвучили восени 2019 року, а в ВР зареєстрували відповідний законопроект.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або