All Retail
Опубліковано

Україна менше ніж за місяць вичерпала квоти на безмитний експорт меду і соків в ЄС

Теги:
експорт
Фото:
delo.ua

Станом на 25 січня Україна вже вичерпала виділені на 2021 квоти на безмитні поставки меду, виноградного і яблучного соків в країни Євросоюзу.

Про це повідомляє прес-служба обʼєднання «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ).

За даними обʼєднання, також повністю використана квартальна квота (січень-березень) на поставку яєць, яєчних продуктів і мʼяса птиці, розділеного на частини.

Крім того, українські експортери використовували 74% річної квоти на кукурудзу, 43% — на цукор, 24% — на крупи і борошно, 18% — на оброблені томати, 9% — на крохмаль, 8% — на пшеницю і 16% квартальної квоти на мʼясо птиці в тушках.

"За попередніми прогнозами, як і в минулому році, квоти по цих позиціях будуть закриті, причому більшість з них в першому півріччі", — відзначають в УКАБ.

Як повідомлялося, за даними УКАБ, в 2020 році Україна повністю використала квоти на безмитний експорт в ЄС меду, цукру, круп і борошна, обробленого крохмалю, оброблених томатів, виноградного і яблучного соків, яєць, кукурудзи, мʼяса птиці, обробленої продукції з зернових і крохмалю.

Крім того, в 2020 році були повністю використані квоти на поставки яєць. У той же час квоту на постачання пшениці використовували тільки на 78%, а на експорт вершкового масла — тільки на 6%.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або