All Retail
Опубліковано

Україна експортувала 31 млн тонн зернових

Теги:
зернові

Темпи експорту з України зернових і зернобобових на рівні в 31 млн тонн станом на 22 лютого відповідають закріпленій в зерновому меморандумі динаміці.

Про це на зустрічі з агроасоціації повідомив заступник міністра економіки, розвитку торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький, посилаючись на дані Державної фіскальної служби.

"За нашими розрахунками, при збереженні існуючих темпів експорту в поточному маркетинговому році ми вийдемо на показники, зазначені в меморандумі. Зараз пшениці експортовано 76,1% запланованого обсягу. Показники експорту по кукурудзі — 55% запланованого, що відповідає сезонним тенденціям минулого року", — прокоментував заступник міністра.

Згідно з даними УКРІНФОРМ, станом на 22 лютого Україна експортувала 13,3 млн тонн пшениці, в числі якої продовольча пшениця склала 8,9 млн тонн, а кукурудзи на зовнішні ринки було поставлено 13,2 млн тонн.

Мінекономіки також повідомило, що за даними Укргідрометцентру 92% озимих культур на початок зими перебували в хорошому стані, а зволоження 80% засіяних площ знаходиться на достатньому рівні.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або