All Retail
Опубліковано

Ринок поки не готовий до сезонного зниження цін на молоко

Теги:
молоко
Фото:
earth.com

Сезонне зниження цін на молоко відкладається через дефіцит сировини, а також переходу на знижену ставку ПДВ, що додало напруженості на ринку.

Зараз спостерігається різноспрямованість тенденцій руху цін, повідомляє аналітичний відділ Асоціації виробників молока.

"Ціна на молоко без урахування ПДВ (за сировину з базисними показниками) для деяких виробників дійсно знизилася, для більшості — залишилася незмінною, а для інших виросла в порівнянні з попереднім терміном моніторингу без урахування ПДВ", констатують експерти.

Зниження отримали переважно виробники невеликих обсягів молока, а високу ціну — великотоварні виробники вищого гатунку з диверсифікованими каналами збуту. За сукупністю цих причин сформовані середні ціни на молоко без ПДВ, по суті, не знизилися, як очікувалося, а виросли на 5-10 коп. на кілограм.

Так, середня ціна на сорт екстра склала 10,21 грн/кг, вищий — 9,81 грн/кг, перший — 9,26 грн/кг, середньозважена — 9,76 грн/кг. Діапазон коливань цін на середні і великі партії молока сорту екстра по регіонах: північ і центр — 9,80-10,5 грн/кг; південь — 9,80-10,5 грн/кг; схід — 9,75-10,5 грн/кг; захід — 9,70-10,45 грн/кг.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або