All Retail
Опубліковано

Україна розширить присутність на ринку Китаю: названі головні напрямки

Теги:
експорт
імпорт
Фото:
epravda.com.ua

Китай є одним з найважливіших партнерів України, взаємодія з яким останні роки значно посилюється. Тільки за минулий рік експорт українських товарів в Піднебесну виріс майже в два рази, а в 2019 році збільшення склало 63%.

Про це розповіла голова Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Владислава Магалецька на своїй сторінці в Facebook.

Вона зазначила, що в цілому на поставки товарів у Китай припадає 14,5% від усього експорту України. Левова частка з них — продукція агропромислового комплексу.

За словами Магалецької, про розширення взаємовідносин між Україною і Китаєм вона недавно вела переговори з Надзвичайним і Повноважним Послом КНР в Україні Фань Сяньжуном.

"На сьогоднішній день служба проводить переговори щодо відкриття 15 ринків Китаю для українських експортерів. На зустрічі піднімалися питання про зняття обмежень на експорт продуктів ячменю для українських компаній. Також в пріоритеті інтенсифікація зусиль по відкриттю ринку Китаю для українських експортерів гороху, рибної продукції, пшениці, черешні, яблук", — додала вона.

Крім того, Магалецька повідомила, що ДППЗ спільно з Державним підприємством «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» реалізувала можливість видачі Сертифікату здоровʼя на експорт меду з України в КНР через Єдиний державний реєстр ветеринарних документів.

"Крім того, в пріоритеті співробітництво України і Китаю в сфері кормів для тварин", — також розповіла вона.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або