All Retail
Опубліковано

«Сільпо» продає випічку на криптоплатформі

Теги:
Сільпо
Фото:
Marketing Media Review

Гречаний багет увічнили як крипто-мистецтво.

На віртуальній платформі Open Sea зʼявилися криптопродукти українського виробництва. Мережа «Сільпо» виставила на продаж цифрові малюнки, і тепер їх можна купити як унікальний витвір мистецтва з правом володіння, захищеним технологією блокчейн.

Останні місяці світ обговорює тему так званого крипто-арту. Цифрові зображення, які публікуються на онлайн-платформах у вигляді NFT-токена, стають захищеними завдяки технології блокчейн, а передача прав на них і продаж є безпечними й піддається перевірці.

Так дружина Ілона Маска, канадська співачка Клер Буше, за кілька хвилин продала свої малюнки за 6 мільйонів доларів. А картину Бенксі спалили в прямому ефірі, щоб створити та продати її цифрову версію, яка коштувала в три рази дорожче звичайної — віртуальну копію придбали на аукціоні за 380 000 доларів.

А 16 квітня 2021 року вперше на крипторинок вийшла мережа супермаркетів «Сільпо»: на онлайн-платформі OpenSea можна подивитися і навіть придбати «найзірковіші» продукти супермаркету: диджитальний гречаний багет, цукерки «Вулкан» від Власної кондитерської, просеко Власного імпорту, фермерському Бурату і яйця від курочок вільного випасу з Лавки Традицій.

У мережі супермаркетів розповідають, що роботи будуть продаватися ще тиждень, а їх початкова вартість дорівнює реальної вартості продуктів в магазині.

×

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або