All Retail
Опубліковано

Невеликі ферми виробляють 35% продовольства в світі

Теги:
сільське господарство
Фото:
https://www.goodnet.org

Пʼять із шести ферм в світі мають площу менше двох гектарів, обробляють лише 12% всіх сільськогосподарських земель і виробляють приблизно 35% світового продовольства.

Про це йдеться в повідомленні Продовольчої і сільськогосподарської організації Обʼєднаних Націй (ФАО).

Як наголошується, внесок дрібних землевласників в продовольче забезпечення сильно розрізняється в різних країнах: його частка досягає 80% в Китаї і виражається невеликими однозначними числами в Бразилії і Нігерії.

«Вкрай важливо уникати використання виразів «сімейні фермерські господарства» та «дрібні фермерські господарства» в якості взаємозамінних термінів. Більшість сімейних ферм невеликі, але деякі з них більші і навіть дуже великі ", — сказав заступник директора Відділу агропродовольчої економіки ФАО Марко Санчес.

За оновленими оцінками, в світі налічується більше 608 млн сімейних фермерських господарств, які займають від 70% до 80% сільськогосподарських угідь світу і виробляють близько 80% світових продуктів харчування у вартісному вираженні. У новому дослідженні наводяться оцінки розміру фермерських господарств: близько 70% всіх ферм, що займають всього 7% всіх сільськогосподарських земель, мають площу менше 1 га, в той час як ще 14% ферм, що обробляють 4% земель, знаходяться в межах від 1 до 2 га, і ще 10% всіх ферм, що займають 6 відсотків землі, мають площу від двох до пʼяти гектарів.

Тим часом найбільші ферми з площею понад 50 га, на які припадає 1% всіх ферм в світі, управляють більш ніж 70% сільськогосподарських угідь світу, при цьому майже 40% сільськогосподарських земель належать фермам розміром понад 1000 га.

"Істотні регіональні відмінності, безсумнівно, підкреслюють важливість спільних рівнів економічного розвитку. Розміри ферм зазвичай збільшуються зі збільшенням середнього рівня національного доходу: 99% фермерських господарств в країнах з високим рівнем доходу мають площу понад 5 га в порівнянні з усього лише 28% в країнах з низьким рівнем доходу ", — відзначають у ФАО.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або