All Retail
Опубліковано

Мінекономіки заявило про стабілізацію ціни на гречку

Теги:
Гречка
Фото:
24tv.ua

У квітні ціна на гречку стабілізувалася. Протягом місяця середня споживча ціна на гречані крупи знизилася на 0,4% до 40,06 гривень за кілограм.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

У відомстві підкреслили, що стабілізація ціни досягнута завдяки держпідтримці аграріїв для стимулювання виробництва гречки.

"Програмою передбачено надання дотацій аграріям в розмірі 3 500 грн на 1 га посівів гречки. Це забезпечить обсяг виробництва гречки, відповідний внутрішньому споживанню, і в перспективі — орієнтацію на експорт, а також розвиток суміжних галузей. Орієнтовна площа підтримки по Україні повинна скласти 15 000 га ", — йдеться в повідомленні.

Мінекономіки не чекає проблем на ринку гречки через тимчасову відмову Росії експортувати цю продукцію. Внутрішні потреби в гречці будуть забезпечені, додали в Мінекономіки.

Відзначається, що в 2020/2021 маркетинговому році внутрішня потреба в гречці становить 131 000 тон, з них 116 000 тонн — на харчові потреби. За даними Держстату, в 2020 році обсяг виробництва гречки склав 97 600 тонн.

На 1 травня імпортовано 46 000 тон гречки. Як відзначають в економічному відомстві, підстав для виникнення дефіциту продукції на ринку немає.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або