Споживання мʼяса в Німеччині досягло рекордно низького рівня
- Фото:
- All Retail
Споживання мʼяса в Німеччині скоротилося за три десятиліття, досягнувши рекордно низького рівня в 2020 році.
Про це йдеться в звіті Федерального агентства сільського господарства і продовольства (BLE).
Згідно з попереднім аналізом, в 2020 році кожен громадянин Німеччини спожив в середньому 57,3 кг мʼяса, тобто на 750 грамів менше, ніж роком раніше (-1,3%). У 1991 році середнє споживання становило 63,9 кг на душу населення, що на 11,5% вище рівня 2020 року.
Аналітики BLE підкреслюють, що за останні 30 років німці знизили споживання свинини в середньому на 6,7%, досягнувши 32,8 кг на душу населення. У разі яловичини зниження склало 4,3 кг, а загальне споживання на душу населення склало 9,8 кг. Однак по мʼясу птиці за той же проміжок часу спостерігався приріст на 6 кг (+ 83%), до показника в 13,3 кг на душу населення.