All Retail
Опубліковано

Роздрібна торгівля продуктами харчування в Румунії може перевищити 140 мільярдів леїв в 2021 році

Оборот роздрібної торгівлі продуктами харчування Румунії оцінюється приблизно в 130 мільярдів леїв в 2020 році, після того як в 2019 році в цьому секторі був зафіксований прибуток у розмірі 118 мільярдів леїв, згідно з останнім аналізом KeysFin.

"Збільшення повʼязане з запасами, створеними населенням на початку пандемії, а також з висхідною тенденцією онлайн-продажів в роздрібній торгівлі продуктами харчування в порівнянні із середнім ростом ринку електронної комерції, що становить близько 30% в 2020 році", — показано в релізі.

Проте, в 2021 році аналітики KeysFin очікують повернення до середньорічних темпів зростання за останні десять років, що становить 7 відсотків, приблизно до 140 мільярдів леїв на тлі повернення споживання до нормальних значень.

У 2019 пʼять найбільших компаній зареєстрували сукупний чистий прибуток в розмірі 1,9 млрд леїв, що становить 44 відсотки від загальної суми. Чистий результат (чистий прибуток мінус чистий збиток) значно покращився у порівнянні зі збитками в розмірі понад 1 млрд леїв в 2011 році.

"У 2020 році на чистий результат сильно вплинули великі інвестиційні проекти з розширення мереж магазинів, відкриття складів для онлайн-продажів та інвестиції в сферу доставки додому ", — наголошується в повідомленні.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або