Миколаївщина виробляє 52% української томатної пасти
- Фото:
- ukr.media
У загальнодержавному обсязі Миколаївщина забезпечує 52% пасти томатної концентрованої, 48% фруктових та овочевих сумішей соків, 32% молока і вершків згущених підсолоджених, 19% сирів свіжих неферментованих, 18% напоїв безалкогольних, 14% олії соняшникової нерафінованої.
Про це AgroPortal.ua повідомили в Департаменті агропромислового розвитку Миколаївської ОДА.
Відзначається, що лідерами галузі є такі відомі в Україні підприємства, як ТОВ «Сандора» (виробництво соків, безалкогольних напоїв, снеків, чіпсів), Миколаївське відділення ПАТ «АБІНБЕВ ЕФЕС Україна» (виробництво пива), ПрАТ «Лакталіс Миколаїв», ТДВ «Баштанський сирзавод», ПАТ «Первомайський молочноконсервний комбінат», ПАТ «Миколаївмолпром» (виробництво молочної продукції), ФГ «Органік Сістемс» (виробництво томатної пасти), ТОВ «Європейська транспортна стивідорна компанія» (виробництво нерафінованої соняшникової олії), АТ «Коблево» (виробництво виноградного вина, вермуту).