All Retail
Опубліковано

За політ в космос з главою Amazon заплатили $28 мільйонів

На аукціоні 12 червня невідомий погодився заплатити $ 28 млн за 10-хвилинний політ з главою Amazon і найбагатшою людиною в світі — Джеффом Безосом. Це буде перший пілотований політ корабля компанії Blue Origin, яку заснував Безос.

Про це повідомляє Deutsche Wellle.

Як повідомляється, імʼя покупця оголосять через кілька тижнів. Також скоро повинні назвати імʼя останнього, четвертого, учасника команди.

Стартова ціна лота становила $4,8 млн і швидко подолала позначку $20 млн. Аукціон тривав кілька хвилин.

Відомо, що в цьому ж літаку в космос буде летіти Джефф Безос разом зі своїм братом Марком. Політ з ракетою New Shepard запланований на 20 липня.

Очікується, що протягом двох хвилин після запуску космічний корабель прискориться до більш ніж 3700 кілометрів на годину. Потім, через три хвилини має розпочатися невагомість. Це станеться перш ніж корабель досягне висоти близько 100 кілометрів над Землею. Для порівняння — Міжнародна космічна станція (МКС) пересувається на висоті в 400 кілометрів над поверхнею Землі.

Після зльоту корабель знову увійде у земну атомсферу і приземлиться в пустелі Техасу. Його повинні сповільнити великі парашути.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або