All Retail
Опубліковано

Соняшникова олія за день подешевшала на 100 $/т

Теги:
соняшникова олія
Фото:
agromedia.com.ua

Експортні ціни на сиру соняшникову олію з України різко впали 17 червня 2021 року, коли ціни пропозиції втратили приблизно $100 за тонну протягом одного дня.

Про це повідомляє Refinitiv Agriculture в своєму Telegram-каналі.

"Надзвичайно низький зовнішній попит в поєднанні зі зниженням котирувань на соєву олію привели до падіння цін на українську соняшникову олію до 6-місячного мінімуму", — констатують аналітики.

Відзначається, що пропозиції щодо постачання української соняшникової олії в липні-серпні впали до $ 1140-1170 за тонну FOB Чорноморськ 17 червня 2021 року порівняно з $ 1230-1250 за тонну днем раніше. До кінця дня деякі джерела на ринку повідомили про те, що ціни пропозиції впали ще нижче — до $ 1060-1070 за тонну на базисі FOB, намагаючись привернути купівельний інтерес.

Також уточнюється, що зовнішній попит на соняшникову олію в останні місяці був дуже низьким через екстремально високі ціни, які в березні досягли 5-річного максимуму в $ 1700 за тонну FOB.

"Пропозиції з поставки соняшникової олії з України збільшилися протягом травня-червня: на ринку спостерігалася велика кількість продавців.

Запаси соняшникової олії в українських портах складають близько 400 тис. т, що не є якимось великим обсягом, але це також чинило тиск на ціни, беручи до уваги вкрай низький експортний інтерес", — підсумували аналітики.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або