All Retail
Опубліковано

В Україні укладено 1,6 тис. угод купівлі-продажу землі сільгосппризначення після старту ринку в липні

Теги:
сільське господарство
Фото:
ukragroconsult.com

З моменту запуску ринку землі 1 липня і станом на ранок 22 липня в Україні проведено 1,6 тис. земельних транзакцій на ділянки с/г призначення загальною площею 2,44 тис. га, лідери за кількістю укладених договорів — Полтавська та Харківська і області, повідомило Міністерство аграрної політики і продовольства на сайті в четвер.

Уточнюється, що за сумарною площею проданих земельних ділянок лідирує Полтавська область з показником 506,6 га, за нею йдуть Харківська (310,7 га), Вінницька (218,6 га), Кіровоградська (194,0 га) та Чернігівська (157, 3 га) області.

Мінагрополітики додає, що з початку запуску земельного ринку від нотаріусів надійшло 4,48 тис. заявок на доступ до Державного земельного кадастру з метою онлайн-перевірки законності купівлі земельних ділянок. З них 3,89 тис. заявок погоджено, 0,01 тис. Знаходяться в черзі на розгляд, 0,52 тис. відмовлено в доступі.

Як повідомлялося, в Україні в рамках проведеної урядом земельної реформи ринок земель сільськогосподарського призначення почав працювати 1 липня. На першому етапі реформи купувати і продавати земельні ділянки зможуть лише громадяни країни. Одна фізична особа зможе мати в розпорядженні не більше 100 га.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або