Експерт: українці їдять значно менше сиру, ніж жителі Західної Європи
- Фото:
- Unian.ua
Проблемою українських виробників є дуже низький рівень споживання сиру.
Наші співвітчизники споживають 5 кг даного продукту на душу населення в рік, французи — 27 кг.
Таку думку висловила керівник департаменту ProCheese в Ardis Group Наталія Кагадій в рамках MilkyForum 2021.
«У 2019 року в Україні частка споживання вітчизняного сиру становила 87%, в 2020-м — 80%. Це дуже хороші показники. У Франції рівень споживання локального сиру становить 77%, в Німеччині — 54%, в Польщі — 64%. Ці країни розвивають експорт даної продукції. Здорова конкуренція — це про розвиток і зростання», — впевнена Наталія Кагадій.
За її словами, сьогодні змінюється структура споживання сирів, українці стали більше вживати сирів з цвіллю, швидкими темпами зростає категорія свіжих сирів і крем-сирів.
«Щоб збільшити обсяги споживання сиру, потрібно зробити цей продукт більш доступним і розвивати культуру його споживання. Наприклад, меню в літаках німецької авіалінії Lufthansa на 60% складається з сирів», — розповідає експерт.
На її думку, розвиток українського сироваріння — в обʼєднанні великих і малих сироварів для популяризації сиру і формування культури споживання цього продукту.