Сервіс Glovo розширює мережу Сook Room у Києві
- Фото:
- Wiadomosci Handlowe
Сервіс кур’єрської доставки Glovo продовжує розвивати проєкт «хмарних кухонь» та відкрив ще два Cook Room у Києві у районі Дарницької площі та на Софіївській Борщагівці.
«Хмарні кухні» працюють щодня з 10:00 по 22:00. До зони покриття Cook Room на Дарницькій площі увійшли Русанівська набережна, територія ЖК Комфорт Таун, Дарницький район, Осокорки, Позняки та частина Харківського масиву. Сook Room на Софіївській Борщагівці покриває територію Софіївської Борщагівки, Петропавлівської Борщагівки, місто Вишневе та частину Борщагівки.
Компанія, що походить з Барселони, сьогодні працює у більше 900 містах у 22 країнах світу. В Україні сервіс розпочав роботу у жовтні 2018 року та вже представлений у 36 містах
Cook Room — це проєкт «хмарних кухонь», який розвиває компанія Glovo з 2018 року. Glovo відкриває «хмарні кухні» в районах міст з недостатньою кількістю та малим різноманіттям закладів харчування, тобто створює пропозицію там, де є попит. Сервіс облаштовує кухонні приміщення згідно міжнародного стандарту HACCP, що регламентує порядок безпеки харчових продуктів, а також інженерними та технологічними комунікаціями. Далі партнери-ресторани забезпечують приміщення специфічним кухонним обладнанням та персоналом. Кухні працюють на замовлення через додаток Glovo і недоступні гостям для відвідування — лише для кухарів ресторанів, адміністративного персоналу, кур’єрів Glovo.
Проєкт Cook Room розширює можливості користувачів додатку, дозволяючи їм замовити доставку страв з більшого асортименту закладів. «Хмарні кухні» мають переваги і для власників ресторанів, адже працюючи за такою моделлю, їм не потрібно інвестувати гроші у власне приміщення та велику команду.
Cook Room від Glovo вже працюють у таких країнах присутності сервісу як Іспанія, Італія, Грузія, Україна. Серед решти чотирьох країн, де оперують Cook Room, Україна на сьогодні має найбільшу кількість активних «хмарних кухонь» — шість, у той час як в Іспанії та Грузії функціонують по два Сook Room, а в Італії — один.
«В українських містах-мільйонниках є зони, де все ще бракує розвиненої інфраструктури і це стосується не лише закладів харчування. З відкриття першої „хмарної кухні“ ми бачили позитивну динаміку зростання попиту, а сьогодні український хаб Cook Room є не лише наймасштабнішим, але й найбільш успішним і прибутковим серед інших країн, де Glovo запустила цю бізнес-модель. Для партнерів співпраця у такому форматі має чимало відчутних переваг, адже вони можуть не лише розширювати зони покриття своїх закладів, а й вивчати попит на них в інших містах, не інвестуючи кошти у відкриття повноцінного ресторану» — коментує генеральний менеджер Glovo в Східній та центральній Європі Дмитро Расновський.
У Києві з 2020 року працює три Cook Room у Голосіївському, Шевченківському районах, та на Виноградарі, де сумарно представлені понад 60 ресторанних брендів, серед яких — Kitaika, Menya Musashi, Berliner Döner, Poke oke, Greenbar cafe, Shanhaiskii kit, Berliner Döner, Viet bar, GRANDFISH, Свіжість та інші. Крім цього, з січня 2021 року розпочав роботу Cook Room від Glovo у Дніпрі.
У березні цього року компанія відкрила четвертий Cook Room у Києві на Софіївській Борщагівці, а наприкінці червня — п’ятий, що розташований у районі Дарницької площі. Нові «хмарні кухні» вміщують близько 30 брендів, серед яких Сhackmak Doner, Poke oke, Greenbar cafe, Shanhaiskii kit, Losos’ Os’, Greeko, Roller, Chick’n’Rice, Sweets by Greenbar, Breakfast by Greenbar, СупчикСалатик, Have a Nice Chicken, GRANDFISH, Свіжість, Tokyo Rolls, Grand Lunch, Kitaika, Prosto Burger, Beyond Burger, Prosto Food, Pets&Paws, Смаколики, A-Sex, Дріп Кава, Viet Bar, Veggie Kyiv.