All Retail
Опубліковано

Роздрібні продажі в Норвегії впали на 3,8% у серпні

Теги:
AR ексклюзив
Фото:
epravda.com.ua

Згідно з останніми даними Статистичного управління Норвегії, з урахуванням сезонних коливань обсяг роздрібного продажу в Норвегії знизився на 3,8% з липня до серпня.

Це слідує за падінням на 3,1% з червня до липня.

Пандемія та правила, введені для обмеження інфекції, сприяли тому, що норвезькі споживачі змінили свої моделі споживання та стали менше витрачати на послуги та більше на роздрібні товари.

Продуктові магазини найбільше вплинули на зниження обсягу з урахуванням сезонних коливань у серпні, впавши на 5,8% у місячному вирааженні. Крім того, заправні станції та магазини, які торгують спортивним спорядженням, також зробили свій внесок у зниження.

За словами головного консультанта Статистичного управління Норвегії Марі Скʼєлдос, скорочення кількості продуктових магазинів, ймовірно, повʼязане зі зняттям обмежень, а це означає, що все більше людей їдять поза домом у ресторанах та їдальнях. "Крім того, стало легше перетинати кордон зі Швецією для здійснення покупок", — додала Скельдос.

Статистичне управління Норвегії додало, що в інших місцях обсяг продажу магазинів одягу збільшився з урахуванням сезонних коливань, що компенсувало загальне зниження.

Роздрібний продаж продуктів харчування та напоїв за цей період знизився на 2,8%.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або