All Retail
Опубліковано

Сир та інші молочні продукти ще подорожчають

Теги:
сир
ціни на продукти харчування
Фото:
https://zakaz.ua

Сир подорожчав, як і всі молочні продукти.

Про це йдеться в повідомленні «Інфагро».

Як зазначається, вартість українського сиру практично завжди була вищою за світову. Але тепер сир в Україні вже відчутно дорожчий, ніж у сусідів білорусів і ціни впритул наблизилися до рівня Росії, куди колись поставлялися величезні обсяги українського товару.

"Сировари вважають, що підняття цін на сир в ситуації, що склалася, необхідне для виживання виробництва. Але це призводить до того, що споживач все більше схиляється до покупки більш дешевого імпортного сиру, звикає до смакових якостей більш дешевого, наприклад, польського сиру. І якщо в майбутньому ціни навіть вирівняються, то багато хто буде вже робити вибір на користь іноземного продукту. Загалом, шансів швидко відновити виробництво буде зовсім мало, навіть якщо раптом українське молоко стане дешевим, а ціни на газ впадуть у рази ", — прогнозують експерти.

Деякі великі оператори мають намір в жовтні збільшити ціну на сир на чергові 5%, на полицях в магазинах він не буде дешевше 220 грн/кг.

"Випуск справжнього сичужного сиру в минулому місяці склав близько 5,5 тис. т (-18% до серпня 2020), а сирного напівтвердого продукту 3,8 тис. т. У вересні і тим більше в жовтні виробництво сиру в Україні ще більше скоротиться ", — прогнозують експерти.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або