All Retail
Опубліковано

CEO Metro Cash&Carry Ukraine: Обсяг HoReCa-ринку в Україні відновиться через 3-4 роки

Теги:
ресторан
Metro
Фото:
uvape.pro

Олена Вдовиченко, генеральний директор «МЕТРО Кеш енд Кері Україна», розповіла про вплив пандемії на ринок HoReCa в Україні.

«Ринок HoReCa в Україні має величезний потенціал, причому цей потенціал є як в розвитку культури споживання їжі поза домом за рахунок внутрішнього туризму і збільшення купівельної спроможності нового покоління, так і залучення іноземних гостей і бізнес-партнерів в нашу країну.

За оцінкою офіційних джерел, ринок HoReCa впав в два рази в 2020 році по відношенню до 2019 і склав близько 14,4 млрд гривень з орієнтовним відновленням обсягу через 3-4 роки.

За нашими сьогоднішніми спостереженнями, тільки завдяки внутрішньому туризму і розвитку напрямків доставки страв до дверей є всі підстави вважати, що доковідних обсягів ми досягнемо через 2-3 роки. Якщо будуть сприятливі умови розвитку, то ці темпи можуть збільшитися.

При цьому під сприятливими умовами мається на увазі не тільки відсутність пандемії, але і зниження податкового навантаження на малий бізнес, зменшення платежів за розрахунок гостей картками» - зазначила Олена Вдовиченко.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або