All Retail
Опубліковано

ЄС боротиметься з підробленим китайським медом

Теги:
мед
Фото:
https://www.naturenates.com

Євросоюз змінить правила маркування харчових продуктів, щоб зупинити потрапляння підробленого китайського меду на ринки країн-членів.

Про це домовилися міністри сільського господарства країн ЄС і єврокомісар з сільського господарства, повідомляє Politico.

Мед — один з продуктів, який найбільш часто фальсифікують, і бджолярі ЄС давно скаржилися на недобросовісну конкуренцію з низькоякісним медом, виробленим в промислових масштабах в Китаї, найбільшому в світі виробнику меду.

Там виробники меду зазвичай додають цукровий сироп — практика, яка не відповідає стандартам ЄС, але її важко виявити.

Поточні правила маркування меду ЄС вже вимагають, щоб на етикетці була вказана країна походження ЄС, але коли мова йде про суміші меду з різних країн, категорії розпливчасті — просто вказується ЄС, країни, що не входять в ЄС, або суміш.

Прагнення до «докладного і однозначного» маркування медових сумішей було ініційовано Францією, Португалією і особливо Словенією, країною бджолярів-любителів, яка використовувала своє головування в ЄС, щоб винести це питання на порядок денний.

Міністр сільського господарства Словенії Йоже Подгоршек заявив, що комісар ЄС з сільського господарства Януш Войцеховський "визнав необхідність внесення поправок до правил маркування. Те ж саме стосується країн-членів — переважна більшість з них висловили свою підтримку".

Словенія хоче, щоб країни походження медових сумішей були індивідуально вказані на етикетках.

Подгоршек не назвав Китай або будь-яку третю країну, але він є одним з найбільших експортерів меду в ЄС поряд з Україною, а підроблений китайський мед був предметом обговорення в Брюсселі протягом багатьох років.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або