All Retail
Опубліковано

Експорт української свинини зріс більш ніж на 50%

Теги:
м'ясо
Фото:
Укрінформ

Україна в січні-вересні 2021 р імпортувала 25,84 тис. т свинини, що на 35% більше ніж за аналогічний період минулого року.

Про це повідомляє асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» з посиланням на дані Державної митної служби.

Свіже або охолоджене мʼясо займає в структурі імпорту 61,9% (16 тис. т), заморожене — 38,1% (9,8 тис. т). Найбільшими імпортерами свинини стали Данія — 13,77 тис. т, Польща — 5,25 тис. т, Нідерланди — 3,36 тис. т і Іспанія — 1,50 тис. т.

Всього за 9 місяців 2021 року Україна збільшила міжнародну торгівлю свининою, внутрішнє виробництво і наростила поголівʼя в спеціалізованих свинокомплексах.

"Не дивлячись на те, що імпортні поставки свинини значно перевищують експортні, поставки української свинини за кордон також демонструють тенденцію до зростання, — за 9 місяців 2021 року було експортовано 3,20 тис. т продукту, що на 56% більше за аналогічний показник минулого року. Варто відзначити, що 99% мʼяса реалізовувалося замороженим. Основними країнами-покупцями української свинини стали: ОАЕ — 1391 т, Гонконг — 719,6 т, Грузія — 198 т, Ліберія — 165,8 т ", — розповідає аналітик УКАБ Максим Гопка .

Крім того, загальне виробництво свинини в господарствах усіх категоріях зросло на 4,4% і становить 540 тис. т.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або