All Retail
Опубліковано

А що там в аптек? Або трохи цифр із фармацевтичного всесвіту

Теги:
AR ексклюзив
Фото:
golosznadbugu.com

Коли більшість людей чують слова "рітейл" або "роздрібна торгівля", вони, як правило, уявляють собі торгівлю продуктами харчування, побутовою технікою, одягом або прикрасами.

Причому це стосується не лише звичайних людей, а й профільних видань — усі ритейл-ЗМІ відстежують ситуацію на ринку харчових продуктів та торгових центрів, багато хто — аналізує аспекти торгівлі побутовою технікою, косметикою чи товарами для дому, і практично серйозно ніхто не вивчає аптеки (практично єдиний виняток – потужний профільний ресурс apteka.ua).

У звʼязку з цим інформаційним вакуумом у багатьох складається враження, що аптечний ритейл це щось формалізоване, нудне і не дуже розвинене. Що існує десь на околиці рітейл-всесвіту, про що можна і не згадувати зовсім. Подивімося, чи це так.

За інформацією Ігоря Гуглі, директора компанії GT Partners Ukraine, на кінець 2020 року в Україні налічувалося 6085 продуктових магазинів самообслуговування та 2655 магазинів формату дрогері. Чи багато це, чи мало? (До речі, ви знали, що в перекладі з німецької die Drogerie — це "аптека", а зовсім не "непродовольчі споживчі товари повсякденного попиту"?)

×

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або