All Retail
Опубліковано

Імпорт сиру в Україну знову бʼє рекорди

Теги:
сир
Фото:
https://zakaz.ua

Українські сиророби завчасно готуються до активного святкового продажу — накопичують обсяги продукції, готують мережі до збільшення цін.

Про це повідомляють анатиліки "Інфагро".

«Цього року вітчизняним виробникам можуть неабияк зіпсувати плани імпортери. Минулого місяця побитий черговий рекорд з імпорту сиру в Україну, сичужного сиру завезено майже 4,4 тис. т, у тому числі 2,5 тис. т твердого/півтвердого сиру. Це просто великий обсяг навіть для передсвяткової реалізації. За таких умов більшість вітчизняних сироварів навряд чи зможуть досягти запланованих результатів», — прогнозують експерти.

Проте, мабуть, поставки здійснювалися за старими зобовʼязаннями, і найближчим часом імпорт суттєво скоротиться через значне подорожчання сиру в Європі та девальвацію гривні, вважають аналітики.

«На грудень багато виробників все-таки збільшили праїси. Це означає, що українські споживачі для святкового столу будуть змушені платити за сир типу «Російський» не менше 230 грн/кг», — наголошують в «Інфагро».

Що стосується експорту, то донедавна експорт і сиру, і сирних продуктів був досить активним. Минулого місяця з України вивезли майже 500 т сичужного сиру і понад 2 тис. т напівтвердого сирного продукту.

"У грудні показники будуть набагато скромнішими", — прогнозують фахівці.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або