All Retail
Опубліковано

Україна вичерпала третину квоти на імпорт свинини із ЄС

Теги:
свинарство
Фото:
http://www.bagnet.org

Імпорт свіжого та охолодженого мʼяса свиней у січні поточного року становив 6,6 тис. т сукупною вартістю $11,9 млн.

Про це повідомляє асоціація «Свиноводи України» з посиланням на дані Держмитслужби.

Як зазначається, за перший місяць вітчизняні імпортери вичерпали майже третину річних квот на безмитне ввезення свинини з ЄС.

«Жвава імпортна активність, зокрема, викликана початком «нового відліку» квот на безмитне завезення свинини. Так, наприкінці третього та четвертого кварталу 2021-го, коли відповідні квоти були вичерпані, імпортери були зобовʼязані платити 10% мито при ввезенні морозива та 12% при імпорті охолодженої свинини. З початку року вітчизняні імпортери знову можуть скористатися такими «пільгами». З іншого боку, враховуючи набрані темпи надходження мʼяса свиней із-за кордону, ці квоти будуть вичерпані значно раніше. Так за перший місяць їх вичерпали на 32%. Якщо імпортна активність залишиться на цьому рівні, вже з квітня такі поставки можуть автоматично «подорожчати» на 10-12% для вітчизняних трейдерів», — зазначають аналітики АСУ.

Середньозважена митна вартість кілограма імпортованої свинини у січні склала 1,8 $/кг, що на 10 центів/кг більше, ніж у грудні. Така зміна відбулася як за рахунок підвищення митної вартості окремих товарних категорій, так і за рахунок змін у товарній структурі імпорту.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або