All Retail
Опубліковано

Поляки не знають українських брендів, але хотіли б їх спробувати: звіт Inquiry

Згідно з останнім звітом польської дослідницької компанії Inquiry “Marki ukraińskie w Polsce: postawy Polaków” («Українські бренди в Польщі: відношення поляків»), лише 20% польських споживачів стверджують, що знайомі з українськими брендами. При цьому, найбільш впізнаваними серед поляків є українські марки Nemiroff, “Корона” та Roshen.

Цікаво, що польські чоловіки більше знають українські алкогольні бренди (Nemiroff, «Оболонь», «Хлібний Дар», а польські жінки – українські кондитерські бренди (Roshen, «Корона»). 

Поляки в цілому мало знають про українські бренди, але загалом позитивно ставляться до їхнього виведення на місцевий ринок і зацікавлені в їх купівлі. На запитання про переваги наявності таких брендів на польському ринку вони зазначають:

●     можливість розширення асортименту продуктів;

●     доступ до нових продуктів;

●     нижчі ціни;

●     допомогу Україні.  

"Якщо говорити про недоліки, то тут частина поляків бачить певну загрозу конкуренції з боку українських брендів для місцевих виробників, а також виявляють занепокоєння щодо якості та безпечності використання цих товарів”, — говорить Агнешка Гурніцька, керівниця компанії Inquiry

Результати дослідження показують, що лише один із п’яти поляків знає українські бренди. Однак 58% опитаних висловили готовність купувати українські продукти. З іншої сторони, лише 13% опитаних висловили небажання купувати українські товари.

×

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або