All Retail
Опубліковано

ЄС підтримає 50 інноваційних харчових стартапів — у списку альтернативні морепродукти та заміна пластику в упаковці

Спільнота харчових інновацій EIT Food, створена Європейським інститутом інновацій і технологій EIT відібрала 50 європейських та 8 бразильських стартапів для участі в акселераторі.

На участь в акселераторі подало заявки п’ять сотень компаній. Це ті стартапи, які кидають виклик звичайним практикам у ланцюзі створення вартості харчової продукції та працюють над розв’язанням проблем сталого розвитку.

Учасники EIT Food Accelerator працюватимуть з Bayer Crop Science, Cargill, Corteva Agriscience, Peter Cremer Holding GmbH & Co. KG, DELTA FOODS SA, EFES, General Mills, Kerry, Lantmännen, Mondelēz International, Tesco тощо.

EIT Food очікує, що така підтримка допоможе стартапам подолати складнощі розробки та комерціалізації своїх інновацій, пройти необхідні технічні перевірки, ефективно охопити свою цільову аудиторію та стверджуватись як лідери галузі. У списку тих, хто пройшов відбір: Clean Food Group (Великобританія) — виробляє стійку здорову олію та жир методом ферментації із місцевих інгредієнтів.

Melt&Marble (Швеція) — створює альтернативні білки та жири за допомогою точного бродіння.

Nukoko (Великобританія) — розробила технологію, яка замінює какао-боби на боби фава.

Pacifico Labs (Німеччина) розробили масштабований, нейтральний до вуглецю процес ферментації біомаси, який дає змогу виготовляти альтернативні морепродукти з міцелію та мікроводоростей.

Pack2Earth (Іспанія) — розробила міцні біоматеріали з рослин і мінералів для заміни пластику в упаковці.

PFx Biotech (Португалія) — виробляє альтернативні білки жіночого грудного молока шляхом точної ферментації.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або