All Retail
Опубліковано

Інноваційність, екологічність та глобальні тренди — у рейтингу харчових компаній України

Портал про нові харчові технології NEWFOOD.UA склав перший в Україні рейтинг «ТОП-25 інноваційних харчових компаній». Серед компаній-переможців — МХП, Danone Україна, Carlsberg Ukraine та інші.

Участь в Рейтингу узяли не тільки суто українські компанії, але й підприємства афільованих зі світовими брендами. Саме вони та найбільші українські компанії є трендсетерами на внутрішньому та на зовнішньому ринках.

До спектра продукції, яку виробляють учасники рейтингу, входять альтернативи традиційним продуктам — від рослинного м’яса до рослинного молока. Окремо стоять продукти для клінічного харчування. Обидва пункти вже давно набули промислових обсягів виробництва.

Експерти оцінювали компанії за трьома критеріями:

  • Інноваційність технологій виробництва, інноваційні підходи в управлінні бізнес-процесами
  • Екологічність: ефективне перероблення відходів, використання альтернативної енергетики;
  • Ефективне просування продукту на внутрішніх та зовнішніх ринках, нові продукти та перспективні розробки.

Розташування компаній не є ознакою рейтингування, виклад списку довільний.

До рейтингу увійшли такі компанії:

  • МХП
  • Danone Україна
  • Carlsberg Ukraine
  • Група компаній «Нові Продукти»
  • «Kernel»
  • «Рудь» — АТ «Житомирський маслозавод»
  • «ГК «Молочний альянс»
  • Enzym Group
  • Львівський холодокомбінат (ТМ ЛІМО)
  • BEEHIVE
  • Молокія
  • AB InBev Efes Ukraine
  • МК «Галичина»
  • Кормотех
  • GFS
  • Bob Snail
  • Кока Кола Беверіджиз Україна
  • PepsiCo Україна
  • Nestlé в Україні
  • «Вітмарк-Україна»
  • «Mondelez Україна»
  • «Люстдорф»
  • Roshen
  • Wanted Vegan
  • Оболонь

Переможцями стали компанії, за яких журі та редколегія віддали найбільше балів. Результати було усереднено і по загальному середньому балу було визначено переможців. Усього у рейтингуванні узяли участь 149 українських харчових компаній різного масштабу, але в цілому це великі підприємства галузі та першовідкривачі суттєвих харчових інновацій.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або