
Гастрономічний рекорд: у «Сільпо» спекли найбільший в Україні круасан
У львівському супермаркеті «Сільпо» встановили гастрономічний рекорд — випекли найбільший круасан в Україні. Хрусткий велетень вийшов у 56 разів більшим за звичайний круасан.
Рекордсмена створювали троє майстрів-пекарів протягом 8 годин. Рецепт і технологію відточували кілька тижнів. Вага гігантського круасана склала 5,6 кг разом із заварним кремом. Його довжина сягнула 160 см. Це у понад 2,5 раза більше за попередній рекорд 2013 року — тоді круасан був завдовжки 70 см.
Рекорд зафіксували під час фестивалю «Хрусть. Кава. Круасан» від проєкту «Фестирудзи» двоє експертів Національного реєстру рекордів України та Гості львівського «Сільпо» на вулиці Кульпарківській. Вони ж одразу й оцінили гіганта на смак.
Гастрономічні дива на цьому не закінчуються. Уже від 30 січня у «Сільпо» з нагоди Міжнародного дня круасана випікатимуть шоколадно-повітряні Великі круасани. Дещо менші за рекордсмена, але такі ж смачні. Придбати французьку випічку чималеньких розмірів можна до 10 лютого у пекарнях мережі супермаркетів.