All Retail
Опубліковано

Українські пивовари виступили проти ініціативи Кабміну щодо підвищення акцизу

Теги:
пиво
Фото:
УНН

Запропоноване Кабміном підвищення акцизу на алкоголь і пиво з 1 січня 2020 року викликало хвилю критики в експертних колах.

Так, підприємства пивоварної галузі України закликали владу не підвищувати ставки акцизного податку на алкоголь і пиво і дотримуватися принципу стабільності податкового законодавства, передає УНН з посиланням на українську галузеву компанію "Укрпиво".

"Українські пивовари впевнені, що запропоноване урядовим законопроектом № 4101 підвищення акцизного податку на пиво призведе до рекордного падіння обсягів виробництва, скорочення робочих місць і інвестицій, а також до суттєвого зменшення обсягу загальних надходжень до державного бюджету, які безпосередньо залежать від обсягу ринку. Згідно з експертним прогнозом, підвищення ставки акцизу призведе до зменшення загальних надходжень до державного бюджету від галузі на 7% в порівнянні з 2020 роком ", — йдеться в зверненні українських виробників пива.

"Ми зацікавлені в тому, щоб фіскальна політика змістилася в бік послідовних дій, спрямованих на боротьбу з ухиленням від оподаткування, недобросовісною конкуренцією, а також на пошук оптимальних джерел наповнення бюджету. Така політика повинна передбачити рівні умови оподаткування, зниження загального податкового тягаря, а також спрощення адміністрування. Необгрунтоване підвищення ставки акцизного податку може призвести до зміщення структури споживання пересічного українця з пива на більш доступний нелегальний алкоголь, несе серйозні негативні наслідки на здоров'я населення", — зазначила у зверненні глава української галузевої компанії «Укрпиво» Галина Коренькова.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або