All Retail
Опубліковано

Закрився перший магазин мережі NOVUS. Але це нічого не означає

Теги:
NOVUS
BILLA

Рітейлер, який сьогодні кинув усі сили на розвиток своєї мережі в Києві, починав свій шлях зовсім не там.

У далекому 2008-му році, коли компанія «НОВУС Україна» придбала роздрібну мережу «Райцентр» в Західній Україні, в містечку Корець Рівненської області відкрився перший магазин під вивіскою NOVUS.

Обʼєкт торговою площею близько 250 кв. м пропрацював в Корці цілих 12 років і закрився наприкінці 2020 року. Аналогічна ситуація зафіксована і з супермаркетом NOVUS (теж колишній «Райцентр») в Романові Житомирської області — правда, тут рітейлер припинив діяльність ще в 2019 році. Зараз на цьому місці працює франчайзинговий магазин «Наш Край».

В останні роки, спостерігаючи за стратегією розвитку мережі NOVUS, можна зробити висновок, що рітейлер намагається покинути найбільш периферійні для себе регіони присутності, закриває найменш рентабельні для себе торгові точки і концентрується на експансії в столиці. Крім згаданих уже закриттів двох «Райцентрів», в 2019 р. компанія закрила один зі своїх обʼєктів в м. Рівне, а в 2020 р. згорнув свою діяльність франчайзинговий обʼєкт NOVUS в Тернополі.

В цілому, минулий рік став для NOVUS вельми знаковим: кредит від ЄБРР на суму в 100 мільйонів доларів і купівля за ним мережі Billa свідчать про наміри рітейлера зайняти лідерські позиції в Києві і його околицях.

У «НОВУС Україна» не приховують своїх планів щодо подальшої масштабної експансії в столичному регіоні. Місяць тому ТОП-менеджер мережі Олексій Панасенко розповів, що найближчі завдання компанії — закінчити інтеграцію і за рік перевести всі магазини Billa під бренд NOVUS. Тобто — до кінця листопада 2021 року.

Хоча після інтеграції мережі Billa кількість магазинів NOVUS перевищить 90 торгових точок, в масштабах всієї країни це несуттєво змінить становище компанії. Поглинання дозволить рітейлеру увійти в ТОП-5 продовольчих мереж України за сумарною торговою площею (зараз у NOVUS — 6-а позиція). А ось в контексті розвитку в Києві прийняття в свій портфель магазинів Billa дозволить компанії «НОВУС Україна» обійти мережу «АШАН» і вийти на другу сходинку списку food-рітейлерів столиці за обсягом торговельних площ.

NOVUS в містечку Корець

×

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або