All Retail
Опубліковано

МХП за рік виготовив більше 730 тис. т курятини

Теги:
курятина
МХП
Фото:
unn.com.ua

Агрохолдинг МХП за результатами січня-грудня 2020 року виробив 731,3 тис. т курятини, що незначно перевищує показник роком раніше (728,9 тис. т).

Найбільший виробник курятини в Україні. Займається такоже виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів мʼясопереробки. У лютому 2019 року МХП завершив операцію з придбання словенської компании Perutnina Ptuj.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

При цьому, продажі склали 698 тис. т курятини, що на 4% вище, ніж за 12 міс. 2019 року. Це обумовлено в основному значним зростанням експорту в II півріччі, в основному завдяки зростанню продажів, переважно в країни Близького Сходу, а також Африки і Азії.

Середня ціна курятини за 12 місяців 2020 р склала 36,11 грн ($ 1,34), що на 5% нижче в гривневому еквіваленті (-9% в доларах) в порівнянні з ціною на курятину за 12 місяців 2019 р

Це відбулося головним чином завдяки зміні продуктового міксу в експорті (значне зменшення продажів філе в ЄС і збільшення продажів в країни Близького Сходу) і більш низькі ціни на філе в ЄС, оскільки багато світових конкурентів зазнали зниження попиту, що призвело до надлишку запасів.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або