All Retail
Опубліковано

«Епіцентр К» планує інвестувати $2 млрд протягом двох років в усі напрямки групи

Теги:
Епіцентр
DIY
Фото:
All Retail

Інвестиції групи компаній (ГК) "Епіцентр К" у власний розвиток в усіх напрямках складуть $ 2 млрд в 2021-2022 рр., Повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" генеральний директор ГК Петро Михайлишин в пʼятницю.

Створений в 2003 році і відкрив перший гіпермаркет в Києві в грудні того ж року. Сьогодні представлений більш ніж 60 торговими центрами в Україні. Статутний капітал ТОВ "Епіцентр К" становить 158,6 млн грн.

За його словами, основна частина інвестицій буде направлена на розвиток торговельної мережі.

"Другий (напрямок — ред) по капіталомісткості — будівництво нашої логістики, як складської (фулфілмент центри) так і транспортної. Далі стоїть завдання експортну долю збільшити, покращуючи торговий баланс як в агросекторі, так і в керамічному виробництві", — сказав Михайлишин.

Він уточнив, що інвестиції в заводи виробництва кераміки в Калинівці і Калуші складуть $ 95,7 млн, елеваторне господарство — $ 100 млн.

"Також фулфілмент-центри зʼявляться у Львові (вже ведемо роботи), Хмельницькому, Дніпрі, Харкові, Одесі. Скрізь, крім Харкова, вже є земельні ділянки «, — повідомив Михайлишин, зазначивши, що реалізація проекту центру в Калинівці Київської області залежить від рішення про виділення земельної ділянки площею 40 га поруч з заводом групи.

Крім того, група планує інвестувати в альтернативну енергетику, зокрема, в розміщення сонячних панелей на дахах торгових центрів «Епіцентр» і фулфілмент центрів.

"Так як у нас близько 1,5 млн кв. м дахів, які з точки зору енергоефективності пустують, хочемо почати там облаштування сонячних панелей. На цю програму ми передбачаємо $ 100 млн. Нам в цьому готові допомогти дешевими кредитними коштами як Європейський банк реконструкції та розвитку, так і Всесвітній банк ", — розповів гендиректор.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або